Συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς Χίου

Μια όμορφη συνεργασία ξεκίνησε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ανάμεσα στο σχολείο μας και το Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς Χίου. Τα δύο σχολεία ξεκίνησαν μια δυναμική σχέση, με ανταλλαγές γραμμάτων, ευχών και τοπικών προϊόντων. Ξεκινήσαμε με γνωριμία των δύο σχολείων, ακολούθησε προβολή φωτογραφιών και ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Συνεχίσαμε με κατασκευή και αποστολή χριστουγεννιάτικων καρτών και γραμμάτων γεμάτα με ευχές και πολλή αγάπη.

Αυτό που ακολούθησε όμως μας γέμισε με ιδιαίτερα μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό! Παραλάβαμε ένα εντυπωσιακό κασονάκι, γεμάτο με τα μυρωδάτα προϊόντα της όμορφης Χίου! Το σχολείο μας μοσχομύρισε από τα όμορφα αρώματα της μαστίχας και του τριαντάφυλλου αλλά και με τη γενναιοδωρία και την μεγάλη αγάπη που μας έστειλαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς! Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη σχετική ανάρτηση του ΔΣ Καλλιμασιάς.

Η συνεργασία μας συνεχίστηκε με τα κάλαντα που αντάλλαξαν τα δύο σχολείο. Οι Γ, Δ και Στ τάξεις του σχολείου μας τραγούδησαν διαδικτυακά τα κάλαντα στους μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς και άκουσαν τα δικά τους!

Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, η συνεργασία των δύο σχολείων θα ενισχυθεί και θα ενδυναμωθεί. Οι μαθητές του σχολείου μας ανυπομονούν για την προετοιμασία της δικής μας βαλίτσας με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, που θα ταξιδέψει μέχρι την όμορφη Χίο για να μεταφέρει τα αρώματα της μακεδονικής γης.