Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Νάουσας

Το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Νάουσας, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Στα μονοπάτια του Βερμίου”, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στον άξονα “Φροντίζω το Περιβάλλον” καθώς και στο πλαίσιο της υλοποίησης σχετικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Με τη βοήθεια και την ενεργητική εμψύχωση του κ. Νίκου Λιολιόπουλου, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Νάουσας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου περιηγήθηκαν στον υπέροχο χώρο του Δημοτικού Πάρκου του Αγίου Νικολάου Νάουσας, γνώρισαν τα φυτά της περιοχής, άκουσαν ιστορίες και μύθους που σχετίζονται με τα φυτά, συμμετείχαν σε δημιουργικές δράσεις και παιχνίδια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και να κατανοήσουν τον ρόλο που παίζει ο κάθε ένας από εμάς στην κλιματική αλλαγή.

Μετά το τέλος της ημέρας, οι μαθητές αξιολόγησαν την εκπαιδευτική δράση και αναφέρθηκαν στην ευκαιρία που είχαν να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις στην φύση. Οι ζωγραφιές τους αποτυπώνουν την αξέχαστη εμπειρία, τις όμορφες εντυπώσεις και τα ενδιαφέροντα πράγματα που έμαθαν.