Επίσκεψη οδοντιάτρου στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και των Προγραμμα΄των Αγωγής Υγείας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ασχολήθηκαν με τη στοματική υγεία και την καθαριότητα των δοντιών και προσκάλεσαν εκπρόσωπο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας για να συζητήσουν μαζί του αναλυτικά για το θέμα.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και με ιδιαίτερα μεγάλη χαρά την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την Παπαϊωάννου Δέσποινα, οδοντίατρο, εκπρόσωπο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας. Η κα Παπαϊωάννου παρουσίασε με απλά λόγια στα παιδιά τις βασικές αρχές της οδοντιατρικής υγιεινής και της προστασίας της στοματικής κοιλότητας. Συζήτησε μαζί τους σχετικά με την καθημερινή ρουτίνα βουρτσίσματος, τις συνήθειες καλής φροντίδας του στόματος, για το αν φοβούνται τον οδοντίατρο αλλά και το πώς η καλή διατροφή επηρεάζει την καλή στοματική υγεία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αποχαιρέτησαν την οδοντίατρο με την υπόσχεση ότι θα φροντίζουν τα δόντια τους και θα ζητήσουν και από τους γονείς τους να τους βοηθούν στην τήρηση αυτής της υπόσχεσης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου-Αγ. Τριάδας και οι μαθητές/τριες του σχολείου ευχαριστούν θερμά τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ημαθίας για την πραγματοποίηση της επίσκεψης και την κα Παπαϊωάννου για την εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη παρουσίαση.