“Το αλφαβητάρι των συναισθημάτων”: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές του σχολείου μας

Με ιδιαίτερα μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στο σχολείο μας την καλλιτεχνική ομάδα “Σχεδία στην πόλη” για να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των Α, Β, Γ και Δ τάξεων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Το αλφαβητάρι των συναισθημάτων“, εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων με κύριο στόχο τη συναισθηματική ενδυνάμωση των παιδιών και την ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας μετά από την μακρά περίοδο της πανδημίας και των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βίωσαν. Μέσα από τις δραστηριότητες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να μάθουν να διαχειρίζονται καταστάσεις και δυσκολίες της καθημερινής τους ζωής. Το πρόγραμμα βασίστηκε στην ομαδοσυνεργατική μάθηση με παιχνίδια, εποπτικό υλικό και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος.

Τα παιδιά ήταν απόλυτα ενθουσιασμένα από την εμπειρία της συμμετοχής στο πρόγραμμα και συστήνουν ανεπιφύλακτα σε άλλους συμμαθητές τους από άλλα σχολεία να συμμετέχουν και αυτοί.