“Είναι κανείς εδώ;”: Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, με τίτλο: “Είναι κανείς εδώ;” σε σκηνοθεσία του Πέτρου Μαλλιάρα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του σχολείου μας.

“Τέσσερις φίλοι ξεπερνούν τους φόβους τους, οπλίζονται με θάρρος και με οδηγό την παιδική τους αθωότητα, εξερευνούν το παλιό εγκαταλελειμμένο σπίτι της γειτονιάς τους, με στόχο να αναζητήσουν την αλήθεια πίσω από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της κατοικίας και να απομυθοποιήσουν όσα ακούγονται για το σπίτι από τους γείτονες.” (από την περίληψη του ενημερωτικού του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας)

Πριν την παρακολούθηση της παράστασης, προηγήθηκαν δραστηριότητες εξοικείωσης των μαθητών με τη θεατρική παράσταση. Με την πολύτιμη βοήθεια του σκηνοθέτη της παράστασης και με βάση τις δικές του προτάσεις, οι εκπαιδευτικοί Θανάσης Μανιόπουλος και Δέσποινα Καραγιάννη, βοήθησαν τους μαθητές να προσεγγίσουν το περιεχόμενο της παράστασης (πέντε αγαπημένα παραδοσιακά παραμύθια) και να γνωρίσουν τους ήρωές της. Επιπλέον, επιχείρησαν να κατανοήσουν τον ρόλο της μάσκας στο θέατρο και να θυμηθούν τους κανόνες θέασης μιας θεατρικής παράστασης.

Οι μαθητές γύρισαν ενθουσιασμένοι στο σχολείο και συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς τους σχετικά με την εμπειρία τους από τη θέαση της παράστασης. Σχολίασαν την ερμηνεία των ηθοποιών, το περιεχόμενο των παραμυθιών και το τέλος της ιστορίας. Στη συνέχεια, επιχείρησαν να ζωγραφίσουν όσα δεν “είδαν” με τα μάτια τους στην παράσταση αλλά τα “είδαν” με την φαντασία τους.