Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βασιλικοί Παίδες”

Το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο των Τάφων των Αιγών όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο και να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βασιλικοί Παίδες”, που υλοποιείται από την μουσειοπαιδαγωγό της ΕφΑ Ημαθίας, κα Φώτω Παπαργυρούδη.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και πραγματοποίησαν οργανωμένη ξενάγηση μέσα στο μουσείο. Παρατήρησαν τα εκθέματα, εντυπωσιάστηκαν από την αρχιτεκτονική των τάφων των αρχαίων Μακεδόνων και εστίασαν την προσοχή τους στα όπλα και στα κοσμήματά τους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος. ΄Έμαθαν για την ιστορία των Βασιλικών Παίδων, συζήτησαν για τον τρόπο που ζούσαν, την εκπαίδευσή τους και τι έκαναν στην καθημερινή τους ζωή.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν παραδοσιακό αργαλειό και να μάθουν για το πώς έφτιαχναν οι αρχαίοι Μακεδόνες τα υφάσματά τους και τα ρούχα τους.

Τέλος, μικροί και μεγάλοι είχαμε τη δυνατότητα να ντυθούμε όπως οι αρχαίοι Μακεδόνες, με ρούχα που ήταν “της μόδας” εκείνη την εποχή.