Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης & συμμετοχή στο πρόγραμμα “Ο έξυπνος πεζός” της Φιλικής Εταιρίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, συμμετέχοντας στο κυκλικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο έξυπνος πεζός” και ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η επίσκεψη συνδέθηκε με την υλοποίηση σχετικών Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής αλλά και με τη σύγχρονη ιστορία όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης Μακεδονίας και της Ελλάδας.

Σε ένα κυκλικό πρόγραμμα, τα παιδιά μας είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο Πολεμικό Μουσείο, να γίνουν μέρος της τόσο ¨μεγάλης ¨ ελληνικής ιστορίας και, στη συνέχεια, να εκπαιδευτούν στο θεματικά πάρκο “Ο έξυπνος πεζός”. Με λίγα, λιτά και εύκολα μηνύματα τα παιδιά μαθαίνουν τι σημαίνει ασφαλής μετακίνηση προς το σχολείο, το κατάστημα, τη γειτονιά , τη στάση του λεωφορείου, τη διάβαση, το πεζοδρόμιο, τους κινδύνους, όταν βρίσκεται κοντά σε ογκώδη οχήματα, την επιβίβαση και την αποβίβαση από το αυτοκίνητο. Ακόμη, μέσω βιωματικών δράσεων έμαθαν την αξία του κράνους στην χρήση του ποδηλάτου, τον σεβασμό κατά τις μετακινήσεις άλλοτε ως πεζός ή ποδηλάτης αλλά και ως συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο της οικογένειας.

Ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με την ιστορία αλλά και τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.