Έκθεση φωτογραφίας μαθητών/τριών Ε΄-Στ΄

“Τη στιγμή που ανθίζει η φύση, σταμάτα ό,τι κάνεις. Κοίτα το θαύμα που επιμένει κάθε άνοιξη να σου δείχνει ότι περνάνε οι χειμώνες και πως θα μπορείς πάντα να ψάχνεις το φως και ν’ ανθίζεις”.

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και το περιβάλλον του σχολείου μας άνθισε, πρασίνισε και γέμισε χρώμα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄-Στ΄ τάξης, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Δέσποινας Καραγιάννη, εμπνεύστηκαν από τις ανθισμένες ροδακινιές που δίνουν ζωή στο χωριό μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Άλλοι βγήκαν σε παρέες με τους συμμαθητές τους, άλλοι πήραν ποδήλατα και άλλοι τη μαμά και τον μπαμπά και έψαξαν να βρουν τη δική τους άνοιξη.

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 λήψεις με πάνω από 100 διαφορετικές οπτικές. Διαφορετική ώρα, διαφορετική γωνία λήψης, διαφορετική εστίαση, διαφορετική αισθητική. Η καθεμιά να εκφράζει ότι είδε κάθε μικρός φωτογράφος.

Η δράση δεν έλαβε χώρα εξ αρχής με σκοπό την οργάνωση μιας φωτογραφικής έκθεσης. Η αφορμή της ήταν μια συζήτηση για την θετική χρήση ενός κινητού τηλεφώνου και για το τι μπορώ να κάνω με τους φίλους μου εκτός από το να παίζω στον υπολογιστή στον ελεύθερο χρόνο μου. Ωστόσο, η χαρά των παιδιών να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους έδωσε την ιδέα μιας έκθεσης φωτογραφίας.

Η έκθεση έλαβε χώρα στην καταπράσινη αυλή μας και οι μικροί φωτογράφοι ξενάγησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες των υπόλοιπων τάξεων αλλά και γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους στη μικρή μας έκθεση. Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε και η παρουσία της Διευθύντριας Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Ευθυμίας Γώτη, που αγκάλιασε την προσπάθειά μας και συνομίλησε με τους μικρούς καλλιτέχνες, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων που στηρίζει πάντα τις εκπαιδευτικές μας δράσεις.

Αν δείξεις τον τρόπο στα παιδιά, εκείνα πάντα θ’ ανθίζουν.