Ενημέρωση από διατροφολόγο-διαιτολόγο

Στο πλαίσιο της υλοποίησης δύο Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, με κεντρικό θέμα την υγιεινή διατροφή και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, οι εκπαιδευτικοί Νίκη Τόσκα (εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας) και Άρης Ζορμπάς (δάσκαλος της Δ΄ τάξης) προσκάλεσαν στο σχολείο τον Διατροφολόγο-Διαιτολόγο-Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής κ. Αθανάσιο Τόπη για να συζητήσει με τους μαθητές σχετικά ζητήματα.

Ο κος Τόπης συζήτησε με τους μαθητές όλων των τάξεων και αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι σημαίνει υγιεινή διατροφή και τόνισε την αναγκαιότητα της υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών από πολύ μικρή ηλικία. Παρουσίασε τις βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής και τόνισε την αναγκαιότητα και την ιδιαίτερη σημασία του πρωινού γεύματος στα παιδιά. Μας συμβούλεψε όλους, μικρούς και μεγάλους, ότι πρέπει να τρώμε πρωινό στο σπίτι πριν έρθουμε στο σχολείο. Τέλος, απάντησε με αναλυτικό τρόπο σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα που απασχολούν τους μεγαλύτερους μαθητές μας σχετικά με λιγότερο υγιεινές συνήθειες που μπορεί να ξεκινούν από την εφηβεία, όπως π.χ. η κατανάλωση ενεργειακών ποτών.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου ευχαριστούν θερμά τον κ. Αθανάσιο Τόπη για την πολύτιμη ενημέρωση που πραγματοποίησε, με ιδιαίτερη κατάρτιση, επιστημονική γνώση και μεταδοτικότητα.