Ρομποτική για τους μαθητές του σχολείου

Στο πλαίσιο του μαθήματος ΤΠΕ στο Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου-Αγ. Τριάδας, οι μαθητές των Γ, Δ, Ε και Στ τάξεων έκαναν χρήση του συστήματος εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego Education Wedo 1.0. Τα εκπαιδευτικά πακέτα δανείστηκε το σχολείο από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και αξιοποιήθηκαν από την εκπαιδευτικό ΤΠΕ Ευθυμία Κεφαλούκα. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και συνεργάστηκαν μεταξύ τους ώστε να υλοποιήσουν ρομποτικές κατασκευές ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες από το συνοδευτικό υλικό. Οι δραστηριότητες ήταν διάρκειας 2 διδακτικών ωρών για την Γ, Δ και Ε, ενώ για τη Στ τάξη αξιοποιήθηκαν 4 διδακτικές ώρες. Οι κατασκευές που δημιούργησε η Στ τάξη ήταν ο “Πεινασμένος Αλιγάτορας”, “Το λιοντάρι που βρυχάται” και ο “Τερματοφύλακας”. Η Ε τάξη δημιούργησε και αυτή έναν “Πεινασμένο Αλιγάτορα”, ενώ οι Γ και Δ τάξεις ολοκλήρωσαν μια “Μαΐμού που παίζει τύμπανο”.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τη χρήση των εκπαιδευτικών πακέτων και δημιούργησαν τις κατασκευές τους με μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές την εκπαιδευτική ρομποτική και να δημιουργήσουν απαιτητικές κατασκευές με τη βοήθεια και τις οδηγίες της εκπαιδευτικού.

Ευχαριστούμε θερμά την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας για τον δανεισμό των εκπαιδευτικών πακέτων, τη στήριξη και τη συνεργασία για την υλοποίηση της δράσης στο σχολείο.