Εκπαιδευτική δράση “Προστατεύω το σώμα μου”

Στο πλαίσιο της υλοποίηση των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και ειδικότερα στον θεματικό άξονα ΕΥΖΗΝ, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε-Στ τάξης συμμετείχαν στην υλοποίηση δίωρης εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: “Προστατεύω το σώμα μου”. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις ψυχολόγους της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, Πανταζή Μαρία και Δεληθανάση Άννα.

Σε πολύ φιλικό κλίμα οι μαθητές και οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας συζήτησαν θέματα που αφορούν την προσωπική προστασία και την ατομική ελευθερία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών, τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν και τα όρια που πρέπει να θέτουν τα ίδια τα παιδιά για να υπερασπιστούν την ασφάλεια και την ελευθερία τους. Τα παιδιά προβληματίστηκαν για περιστατικά τα οποία αναφέρονται στις ειδήσεις και αφορούν τη βία, τον εκφοβισμό, την σεξουαλική κακοποίηση. Μοιράστηκαν τις σκέψεις τους, άκουσαν τις συμβουλές των εισηγητριών και εφοδιάστηκαν με απαραίτητες γνώσεις.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ευχαριστούν θερμά την Πανταζή Μαρία και την Δεληθανάση Άννα και συνολικά την Πρωτοβουλία για το Παιδί για την εξαιρετική ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές μας να συζητήσουν και να προβληματιστούν σχετικά με τόσο σημαντικά θέματα.

Η εκπαιδευτική δράση “Προστατεύω το σώμα μου” υλοποιείται δωρεάν από την Πρωτοβουλία για το Παιδί κατόπιν της σχετικής έγκρισης του ΥΠΑΙΘ και αφορά μαθητές Δημοτικού Σχολείου.