Ένας σεφ στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο της υλοποίησης πολλαπλών δράσεων σχετικά με τη διατροφή προκαλέσαμε στο σχολείο μας τον σεφ κ. Γιώργο Μεταξά για να μαγειρέψει μαζί με τους μαθητές μας.

Ο κ. Μεταξάς επέλεξε υγιεινές πρώτες ύλες για να φτιάξει με απλό τρόπο νόστιμες παρασκευές μαζί με τα παιδιά. Επέλεξαν αλεύρι ολικής άλεσης αντί για λευκό και βραστή γαλοπούλα αντί για μπέικον για να φτιάξουν πιο υγιεινά και γευστικά πιτσάκια. Επίσης, επέλεξαν φυστικοβούτηρο και σοκολάτα υγείας για να πλάσουν εναλλακτικά τρουφάκια.

Μέσα από τον βιωματικό τρόπο αξιοποίησης υγιεινών πρώτων υλών τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν πόσο χρήσιμο είναι να επιλέγουν τρόφιμα που δεν βλάπτουν την υγεία τους.