Δράσεις ρομποτικής

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων της σχολικής χρονιάς 2023-2024 υλοποιήθηκαν, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού  κ. Ζησέκα Παρασκευής και τη συνδρομή όλων των δασκάλων των τάξεων, ποικιλία δραστηριοτήτων ρομποτικής με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας. Συγκεκριμένα:

  • Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης κατασκεύασαν ένα αγωνιστικό όχημα τύπου Formula 1, με αισθητήρα υπερήχων, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό πακέτο LEGO WeDo 2.0.  Με τη βοήθεια της εφαρμογής  WeDo 2.0 και ενός τάμπλετ, τα παιδιά το προγραμμάτισαν, ώστε να κινείται σε μία ευθεία βγάζοντας διάφορους ήχους και να σταματάει, όταν βρει μπροστά του εμπόδιο.
  • Οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης κατασκεύασαν, ακολουθώντας τις οδηγίες στην εφαρμογή LEGO Education SPIKE, ένα όχημα μεταφοράς (delivery cart). Χρησιμοποίησαν το εκπαιδευτικό πακέτο LEGO SPIKE PRIME. Το όχημα προγραμματίστηκε ώστε να κινείται μέχρι να συναντήσει ένα εμπόδιο. Εάν ανιχνεύσει εμπόδιο, σταματάει, κάνει όπισθεν, στρίβει αριστερά κατά 180 μοίρες και συνεχίζει την πορεία του.
  • Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης κατασκεύασαν, μέσα από την εφαρμογή LEGO Education SPIKE, μία μηχανή με τον αναβάτη της. Ενσωμάτωσαν στη μηχανή έναν αισθητήρα χρώματος και προγραμματίστηκε να ανιχνεύει τα 3 χρώματα που έχει ένα φανάρι ενεργώντας κάθε φορά ανάλογα.

Η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχε εξαιρετική συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας για τον δανεισμό των κιτ ρομποτικής.