Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2024

Στις 2 Απριλίου (ημέρα γενεθλίων του Hans Christian Andersen) γιορτάζεται σ’ όλoν τov κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Ο εορτασμός αυτός καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IΒΒΥ), τo Ελληνικό Τμήμα της οποίας αποτελεί o Κύκλος τoυ Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τονώνει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για το βιβλίo με διάφoρες δράσεις.

Το σχολείο μας συνεργάζεται άρρηκτα με την Κινητή Δανειστική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, οπότε και οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τον δανεισμό ποικιλίας βιβλίων που ταιριάζουν στο αναγνωστικό τους επίπεδο και στην αναγνωστική τους αισθητική. Παράλληλα, οι μαθητές της Ε’ & Στ’ τάξης δανείζονται επιπλέον βιβλία από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά τους και για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο όρισαν συγκεκριμένες ώρες που διαβάζουν όλοι σιωπηρά το βιβλίο τους στην τάξη.

Για την ημέρα Παιδικού Βιβλίου έγιναν δράσεις σε όλες τις τάξεις αλλά και στα πλαίσια του μαθήματος Αγγλικών με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού αγγλικής, κ. Κλεονίκης Τόσκα.