Πανελλήνια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις στις τάξεις του σχολείου. Στην Α’ τάξη διαβάστηκε ο μύθος του Αισώπου “Κόκορας, σκύλος και αλεπού” και τα παιδιά συζήτησαν για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι φίλοι στη ζωή τους και στην καθημερινότητά τους στο σχολείο. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν πολύ απλές χειρονομίες για να δείξουν τη φιλία και τη συντροφικότητα στο σχολείο.

Στην Β΄ τάξη οι μαθητές συζήτησαν για τον σχολικό εκφοβισμό και δημιούργησαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους Καραγιάννη Δέσποινας μια αφίσα με σχετικό θέμα.

Στην Γ’ τάξη οι μαθητές συζήτησαν για τον σχολικό εκφοβισμό και δημιούργησαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους Αγλαΐας Λάιου μια αφίσα με σχετικό θέμα.

Στην Ε’ τάξη οι μαθητές αναφέρθηκαν στον όρο bullying και δημιούργησαν με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού ΠΕ06 Κυριακής Μπιζέτα, μια αφίσα.

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την ενδοσχολική βία “Ζήσε χωρίς εκφοβισμό” στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ, την Παρασκευή 4-3-2022 και ώρα 11:30 π.μ.