Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνογραφικό Κέντρο “Γιώργης Μελίκης”

Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν υπήρχε η δυνατότητα εκπαιδευτικών επισκέψεων, το σχολείο μας με ιδιαίτερη χαρά κατάφερε να επισκεφτεί το Εθνογραφικό Κέντρο “Γιώργης Μελίκης”, στη Μελίκη Ημαθίας, την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022.

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο εξαιρετικά αγαπητός σε όλους Γιώργης Μελίκης που τους μίλησε για το Κέντρο και τις δράσεις που υλοποιούνται σε αυτό Ακολούθησε ξενάγηση στα τρία επίπεδα του Κέντρου, όπου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα πλούσια εκθέματα του μουσείου και να γνωρίσουν την πλούσια λαογραφική παράδοση του τόπου τους.

Ακολούθησαν εκπαιδευτικές δράσεις μέσα από τις οποίες τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν με την μαγεία της παράδοσης του τόπου τους. Η εκπαιδευτικός του σχολείου, Ζωή Βεσυροπούλου με πολύ μεράκι για την παράδοση και μεγάλη αγάπη για τα παιδιά του σχολείου, έντυσε μια μαθήτρια με την παραδοσιακή στολή του Ρουμλουκιού και έδειξε τον τρόπο που γίνεται ο κεφαλόδεσμος, δίνοντας ταυτόχρονα πληροφορίες στα παιδιά για τις φορεσιές, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Οι μαθητές της Στ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν σε μικρούς αργαλειούς και να συζητήσουν για τον κόπο και την τέχνη που απαιτείται για την ύφανση.

Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να ζωγραφίσουν στην όμορφη αυλή του Κέντρου.

Με την πολύτιμη βοήθεια και την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών των τάξεων αλλά και με την ιδιαίτερη μαγεία που εκπέμπει το Εθνογραφικό Κέντρο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν μοναδικές αναμνήσεις και να αποκομίσουν μια εξαιρετική εμπειρία.